backgroundimage

Kunstgras bij u thuis

Heeft u een tuin op het Noorden? Of gewoon geen groene vingers? Kunstgras is de moderne oplossing voor bij u thuis. Ook op uw balkon of dakterras is kunstgras een mooi en praktisch alternatief: u haalt al het goede van de natuur in huis, terwijl u er verder geen omkijken naar hebt. Royal Grass® kunstgras  ziet er natuurlijk uit en is prettig om op te lopen, óók op blote voeten. Royal Grass® is verkrijgbaar in 8 verschillende kwaliteiten. Klik hier voor onze kunstgras prijzen

 

Kunstgras tuin

U staat er vast niet bij stil, maar jaarlijks worden honderden tuinen van kunstgras voorzien. Royal Grass® is al sinds 2003 verkrijgbaar dus wij weten waarover wij het hebben. Uiteraard zijn de kunstgrassen van nu anders dan van een aantal jaren geleden. Ze zijn niet alleen mooier geworden maar ook zachter en eenvoudiger om aan te leggen. Anno 2013 past kunstgras eigenlijk in iedere tuin. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat kunstgras een andere ondergrond nodig heeft dan natuurgras. 

Meer over de ondergrond voor kunstgras kunt u lezen in onze bibliotheek. Wij adviseren om kunstgras niet over de zwarte grond of aarde uit te rollen. Laat u goed adviseren door de specialist om zo lang mogelijk van uw kunstgras in de tuin te genieten. Een goede ondergrond is hierbij belangrijk.

 

 

kunstgras-tuin

Kunstgras balkon

De perfecte basis voor uw balkon. Weg met het saaie beton. U tovert uw balkon eenvoudig om in een sfeervolle ruimte door er kunstgras op te leggen. Uw balkon ziet er trendy uit met zo'n mooi grastapijt. Royal Grass® kunstgras is de ideale groene vloerbedekking waar u jarenlang plezier aan zult beleven.

Omdat de ondergrond van een balkon meestal vlak is (beton of tegels), is het leggen van kunstgras erg eenvoudig. Meestal kunt u het kunstgras uit een stuk bestellen, dan hoeft u het alleen maar uit te rollen. (Lees meer over de afmeting van een grastapijt). 

Het is belangrijk dat de waterafvoer goed is. Het is niet goed voor het kunstgras als de onderkant nat blijft. Drainagetegels zijn een ideale ondergrond. Waar u wel goed op met letten als u kunstgras over tegels wilt leggen is dat ze vlak liggen en er geen grote voegen zijn. Als de tegels ongelijk liggen dan ziet u dat door het grastapijt heen.

Hetzelfde geldt voor het aanleggen van kunstgras over hout of over vlonders. Ook moet u er rekening mee houden dat hout onder kunstgras niet goed kan drogen en dus kan verrotten (als het geen hardhout is).

kunstgras_balkon_dakterras

Kunstgras dakterras

Een dakterras met gras, dat zou de daktuin pas echt afmaken. Natuurgras is een moeilijke opgave maar met kunstgras op uw dakterras creëert u eenvoudig een groene oase op hoogte. De natuurlijke uitstraling van Royal Grass® zorgt voor sfeer en stijl. Royal Grass® kunstgras laat zich uitstekend combineren met uw eigen stijl die uw dakterras tot leven brengt met planten, bloempotten en tuinmeubilair. Kunstgras van Royal Grass® kunt u gebruiken in elke stijl, van klassiek tot modern.

Ook voor een dakterras met kunstgras geldt hetzelfde als wij vermeld hebben bij een balkon. De waterafvoer moet goed geregeld zijn en de ondergrond moet goed vlak zijn. Heeft u veel last van wind op het dakterras? Zorg dan dat u het kunstgras goed vastmaakt.  U kunt het grastapijt vastmaken door te lijmen of door een goede opsluitrand zodat de wind niet onder de grasmat kan komen. Ook hiervoor kunt u de specialist raadplegen.

kunstgras_dakterras.

Kunstgras camping

Heeft u een (sta)caravan of vaste vakantiewoning? Dan weet u als geen ander dat het onderhoud van de tuin - uw staplaats - vaak een probleem is. Op tijd het gras maaien, vaak sproeien, enz. Uw vakantie begint met de noodzakelijke tuinklussen. Met kunstgras rondom uw vakantiewoning of caravan kunt u meteen beginnen met het genieten van uw verdiende rust. Een mooi groen kunstgrastapijt met een natuurlijke uitstraling zonder het onderhoud van gewoon gras. Kunstgras zien we dan ook steeds vaker op de camping verschijnen. Tip: kunstgras is ook ideaal in de voortent!

Kunstgras is uitermate geschikt voor die omstandigheden waar gewoon gras extra zorg nodig heeft om te kunnen groeien. Denkt u eens aan de gebieden rondom de Middellandse Zee. Vaak gelden er sproeiverboden om water te besparen. Met kunstgras heeft u toch een perfect groen gazon terwijl u wel tot 70% op uw waterverbruik bespaard.

Royal Grass® kunstgras geeft uw tweede huis klasse en uitstraling door de altijd perfect onderhouden, groene grasmat. Voor verkleuring hoeft u niet bang te zijn. Beschermingsfactor 100. Dat is op kunstgras van Royal Grass® zeker van toepassing. Want hoe hard de zon ook schijnt, hoe droog het ook is, Royal Grass® blijft altijd prachtig groen. Dat weten we doordat het kunstgras van Royal Grass® hebben getest op de heetste en droogste plekken ter wereld.

kunstgras_camping

Kunstgras en honden

Heeft u huisdieren, bijvoorbeeld een kat of een hond? Geen enkel probleem. Kunstgras houdt van huisdieren en huisdieren houden van kunstgras. Natuurlijk moet u het kunstgras wel goed schoonhouden en liever niet gebruiken als uitlaatplaats. Gaten graven zullen honden of katten niet snel doen, daar hoeft u niet bang voor te zijn. 

kunstgras hond